Bestil senest 23:59 hver tirsdag - For at modtage dine produkter hver torsdag

Om Økogaardene

St. Gaasdal – historien om en slægtsgård
I det vestjyske landskab ikke langt fra Ringkøbing Fjord og Skjern Ås bredder ligger et område, der, så længe nogen kan huske, har heddet Gaasdal. Måske var det særligt her, de store flokke af gæs hvert forår og efterår samlede sig før deres træk.


I Gaasdal ligger to gårde. En stor og en lille. Gården, der leverer grise- og oksekød til Økogårdene Skjern Enge, fik navnet Store Gaasdal, der siden er blevet forkortet til St. Gaasdal, af den simple grund, at det var den største.


Erling Bonde er fjerde generation på slægtsgården. Det var hans bedstefar, der byggede de første stalde og stuehuset.

Meget er sket på gården siden, men en af de første stalde står stadig og er i dag indrettet som gårdbutik.

Egentlig var det Erling Bondes oldeforældre, der først slog sig ned i Gaasdalen. De flyttede ind i et lille hus i 1881, hvor gården siden kom til at ligge. De var nøjsomme, dyrkede, hvad de kunne, og levede under trange kår.

- Jeg ved, at det eneste møbel, mine oldeforældre havde, var en stor kasse, de kunne sove i om natten, og så om dagen vendte de den om og brugte den til spisebord, fortæller Erling Bonde.

Han er en af i alt fem søskende, der er vokset op på St. Gaasdal.
- Vi havde to karle, men hver dag skulle vi børn også hjælpe til. Vi fodrede grisene og hønsene, vi mugede ud, og vi hjalp, når der skulle høstes, siger han og fortæller, at han sagtens kan huske, hvordan han som syvårig selv kørte den lille Ferguson-traktor og hjalp til med at få roerne kørt i laden.

Han kan også huske, når han med et hakkejern i hånden rensede ud i rækkerne med roer. Et arbejde, maskiner ikke kunne klare.

Der var både køer, grise og høns på gården, da Erling Bonde var barn, men på et tidspunkt besluttede Erling Bondes far at effektivisere landbruget og alene satse på sine 40 malkekøer.

Erling Bonde overtog St. Gaarsdal i 1985. I 1997 valgte han at omlægge til økologi, og grisene kom tilbage til den gamle slægtsgård.

- Vi har det rigtig godt med at være økologer. Vi er ikke frelste, og det skal kunne løbe rundt, men jeg bliver aldrig konventionel landmand igen, siger han.

I dag er femte generation i øvrigt flyttet ind på St. Gaasdal, og sammen med Erling Bonde sørger hans søn for, at traditionen med at producere fødevarer af høj kvalitet på gården fortsætter.

Levering

Hvad koster levering?

Levering koster 99 kr, men vi tilbyder fri fragt ved køb over 1999kr

Hvornår bliver mit kød leveret?

Vi leverer hver torsdag til hele Danmark (dog undtaget ikke-brofaste øer). Hvis du bestiller senest tirsdag kl. 24:00, leveres din pakke den følgende torsdag mellem kl. 7:00 og 18:00. Bestiller du efter tirsdag kl. 24:00, leveres pakken torsdagen i den efterfølgende uge.

Hvor lang tid tager leveringen?

Vi sender altid ud om torsdagen. Sørg for at bestille inden tirsdag kl. 23:59 for levering den samme uge.

Hvem leverer mine produkter?

Vi bruger Xpressen til levering af vores produkter.

Kan jeg spore min pakke?

Om torsdagen modtager du en e-mail fra Xpressen med et link til at spore din pakke. Du vil også modtage en SMS, når pakken er ankommet.

Hvad sker der hvis jeg ikke er hjemme til at tage imod min pakke?

Chaufføren stiller pakken på et selvvalgt sted, som du kan angive ved bestilling, fx foran din hoveddør eller i carporten.

Afhentning af ordrer.

Har I en fysisk butik?

Ja, vi har en gårdbutik på St. Gaasdal, hvor du kan købe de samme varer som i webshoppen.

Kan jeg selv afhente min ordre?

Ja, du modtager en e-mail, når din ordre er klar til afhentning i gårdbutikken.

Hvornår ved jeg om jeg kan afhente mit produkt?

Du vil modtage en mail, når din varer er klar til afhentning i gårdbutikken.
Der følger ordre nummer med, samt adressen til vores gårdbutik.

Vores dyr

Er jeres dyr stresset under slagtning?

Nej, vores dyr er ikke stresset. De har kort vej til slagteriet og når derfor ikke at blive stresset under transporten.

Hvor kommer jeres Angus-kvæg fra?

Vores Angus-kvæg kommer fra St. Gaasdal, hvor de lever 100% af græs og er økologisk opdrættet. Dyrene græsser på Skjern Enge.

Kommer alt jeres kød fra St. Gaasdal?

Nej, vi samarbejder også med andre økologiske producenter, som driver landbrug med økologiske dyr.

Vi har selv været ude og tjekke forholdene på disse gårde. Derudover køber vi andre fødevareprodukter fra fødevarevirksomheder, men dette vil fremgå på varen, hvis den ikke kommer fra St. Gaasdal.

Hvor kommer jeres økologiske gris fra?

Vores økologiske grise kommer fra danske producenter, der driver økologiske landbrug. Vi har selv besøgt gårdene og står inde for forholdene.

Økologi & kontrol

Er I underlagt Fødevarestyrelsen?

Ja, vi er underlagt Fødevarestyrelsen. Du kan finde vores kontrolrapport her: Kontrolrapport

Er mine varer pakket forsvarligt, så frostvarerne ikke tør op undervejs?

Ja, varerne pakkes i en flamingokasse med køleelementer for at sikre, at frostvarerne holder sig kolde. Kassen lukkes desuden med nylonklips.

Du skal naturligvis være hjemme inden for rimelighedens grænser, så du kan sørge for at få lagt dit kød ind i fryseren.

Er alle jeres varer på frost?

Ja, efter opskæring fryses vores varer straks ned for at sikre den højeste kvalitet.