Opskrift – Nem ovnret med Hakket Grisekød

 

Økologisk Hakket grisekød som gryderet

Lækkert, nemt og hurtigt at tilberede. Vi har brugt rosenkål som grøntsag, men du kan bruge lige hvad du syntes.

Bagetid ca. 35 min. v/ 200 grader alm. ovn (bagetid kan svinge afhængig af ovn)

Ingredienser – til 4 personer
500g hakket svinekød
12-15 æg
2-3 dl. fløde
salt
peber
150-200g baconstykker i tern
Rosenkål, porrer, gulerødder, eller hvad du lige har af grønsager
6 store kogte kartofler
Reven ost

Sådan gør du

  • Svits det hakkede kød og baconstykkerne i en gryde eller pande i lidt olie. Tilsæt salt og peber, og du kan sagtens krydre yderligere med hvad du godt kan lide af smag – f.eks. paprika, oregano etc. ca. 1-2 tsk. til tørrede krydderier.
  • Kog kartoflerne og skær dem i tynde skiver når de er afkølet.
  • Blancher grøntsager i ca. 2-3 min. i kogende vand – dryp af i en si.
  • Pisk æggene sammen og tilsæt fløde, salt og peber
  • Smør et ildfast fad, og fordel farsen og baconstykkerne i bunden.
  • Fordel kartoffelskiver over farsen
  • Herefter kommer du rosenkål (eller anden grøntsag) ovenpå – skær evt. rosenkål i halve.
  • Slut af med at hælde de piskede æg med fløde henover hele retten.
  • Ildfast fad sættes nederst  i forvarmet ovn, i ca. 35 min. v/200g
  • Ca. 10-15 min. før retten er færdig, drysser du reven ost henover.
  • Velbekomme
    Ovnret med hakket grisekød

6 thoughts on “Opskrift – Nem ovnret med Hakket Grisekød

  1. Hej Kis
    tusinde tak for opskriften, den skal snart afprøves.
    Du kunne måske lægge andre spændende opskrifter ud. Det er bare en idé.
    Det er noget Super lækkert kød , hvor kan smage dyrene har haft det godt . hvilket der betyder så meget for mig.
    Ha en god dag
    venlig hilsen
    Birgit Hornshøj

    1. Kære Birgit
      1000 tak for de flotte ord. Vi vil helt sikkert gerne ligge opskrifter ud, når vi laver nogle nye spændende opskrifter af vores produkter. Et rigtig godt input – tak skal du have, og dejlig søndag til dig – Kærlig hilsen Kis fra Økogårdene

    1. Hej Ulla – ja det gør det, men Britta brugte 10 æg til den hun lavede, og hun syntes at den godt kunne være lidt mere svampet, så derfor anbefalede hun, at der godt kunne komme flere æg i. Hilsner Kis

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *