nyt fra gårdene

Opskrift – Nem ovnret med Hakket Grisekød

 

Økologisk Hakket grisekød som gryderet

Lækkert, nemt og hurtigt at tilberede. Vi har brugt rosenkål som grøntsag, men du kan bruge lige hvad du syntes.

Bagetid ca. 35 min. v/ 200 grader alm. ovn (bagetid kan svinge afhængig af ovn)

Ingredienser – til 4 personer
500g hakket svinekød
12-15 æg
2-3 dl. fløde
salt
peber
150-200g baconstykker i tern
Rosenkål, porrer, gulerødder, eller hvad du lige har af grønsager
6 store kogte kartofler
Reven ost

Sådan gør du

  • Svits det hakkede kød og baconstykkerne i en gryde eller pande i lidt olie. Tilsæt salt og peber, og du kan sagtens krydre yderligere med hvad du godt kan lide af smag – f.eks. paprika, oregano etc. ca. 1-2 tsk. til tørrede krydderier.
  • Kog kartoflerne og skær dem i tynde skiver når de er afkølet.
  • Blancher grøntsager i ca. 2-3 min. i kogende vand – dryp af i en si.
  • Pisk æggene sammen og tilsæt fløde, salt og peber
  • Smør et ildfast fad, og fordel farsen og baconstykkerne i bunden.
  • Fordel kartoffelskiver over farsen
  • Herefter kommer du rosenkål (eller anden grøntsag) ovenpå – skær evt. rosenkål i halve.
  • Slut af med at hælde de piskede æg med fløde henover hele retten.
  • Ildfast fad sættes nederst  i forvarmet ovn, i ca. 35 min. v/200g
  • Ca. 10-15 min. før retten er færdig, drysser du reven ost henover.
  • Velbekomme
    Ovnret med hakket grisekød

SMAGS- OG NATUROPLEVELSER I SKJERN ENGE

Eksklusivt besøg hos 5 lokale fødevarevirksomheder tirsdag d. 14. maj 2019

Smags- og naturoplevelser i Skjern Enge

– Smag på verdenskendte og lokale gyldne dråber
– Autentiske fortællinger om Skjern Enge, tilbage i generationer.
– Hør historien bag om Skjern Å Laksen
– Spisning i Naturens Rige med lokale specialiteter

Lowlands Snaps
Stauning Whisky
Økogårdene Skjern Enge
Laksens Hus
Hotel Skjern

byder indenfor til en helt særlig dag, fyldt med fortællinger, ny viden og selvfølgelig unikke smags- og naturoplevelser

TIRSDAG D. 14. MAJ FRA 16.00 – 21.00

KLIK HER for bestilling af billetter og fuldt program for turen 

Har du spørgsmål til turen, så ring til Kis på tlf. 23 30 60 59

 

Økodag søndag d. 14. april 2019 på St. Gaasdal, Gåsdalvej 36, 6900 Skjern

okodag 2019 st.gaasdal

Vi byder inden for til Økodag på St. Gaasdal. Kom og vær med til at fejre foråret når øko-køerne lukkes på græs.
Dagen er gratis og for alle – både store og små.
Udover oplevelsen af køernes dansende glæde over at blive lukket ud på forårsgræsset, vil dagen også byde på mange andre aktiviteter for enhver smag.
Det vil blandt andet være muligt, at:
– Hilse på gårdens mange dyr, som for eksempel kalve, geder, grise og høns
– Tale med en landmand om økologi og landbrug
– Tage pedal-traktorkørekort
– Boltre sig i en halmborg
– Prøve smagsprøver fra Thise Mejeri på økologiske produkter
– Få en børne-tatovering
– Udforske gården
– Sidde i de store traktorer
– Få en pixibog (til de mindste – så længe lager haves)
– Grave efter karameller i kornet

Program:
– Gården åbner klokken 10, køerne lukkes på græs præcis klokken 12, og vi siger ”tak for i dag” klokken 14.
Mad og drikke:
– Man er velkommen til at medbringe egen mad der vil kunne nydes et sted på gården, og ellers vil det være muligt at købe pølser fra grillen samt kaffe og kage.
– På dagen sælges der desuden frankfurtere, spegepølser, æg, ost mm. fra egen produktion.
Parkering:
– Da Økodag er populær, kan det være en god idé at komme i god tid i forhold til parkering. Alternativt kan man vælge at tage cyklen med i toget og stige af enten 3 eller 5 kilometer fra gården og cykle det sidste stykke.

Læs mere om dagen og programmet på hjemmesiden: https://xn--kodag-uua.dk/landbrug/st-gaasdal

St. Gaasdal drives af Britta og Erling Bonde, der sammen har haft gården i over 30 år. I 1998 omlagde til økologisk landbrug. Der findes på nuværende tidspunkt cirka 580 sortbrogede malkekøer og 450 kvier til opdræt på gården. Hertil hører desuden 950 hektar jord, omkring 1.000 grise, 8.000 høns og 300 Angus dyr

Øko-slagtning

Vores dyr bliver slagtet på øko-godkendt slagteri, og under dyrlægekontrollerede forhold.
Indimellem bliver vi spurgt, om vores dyr bliver halal-slagtet. Til dette kan vi sige et stort NEJ, det vil ALDRIG ske for nogen af vores dyr, herpå Økogårdene Skjern Enge

Økogårdene og Timm Vladimir serverer høst middag i Århus d. 19. august

Se programmet for Høstfesten på lørdag i nedenstående link. Det er også her du kan bestille billetter – og nederst på siden finder du den menu, som Tim Vladimir vil forkæle gæsterne med.

https://billetto.dk/da/e/aarhus-hostfest-2017-timm-vladimirs-kokken-aarhus-billetter-202236

Timm Vladimir og Økogårdene serverer høstmiddag i Aarhus Botanisk have, d. 19. august

Øko-dag på St. Gaasdal – søndag d. 17. april

Tak til alle der kom og besøgte os på St. Gaasdal til Øko-dagen. Det var en dejlig dag, med 1900 glade gæster og dyr.

Vi håber alle – store som små – fik en god dag i selskab med gårdens dyr.

Hvis du klikker på linket herundet – så er der en lille film fra dagen, som Inger Bech fra Borris har lavet til os.

http://mobilholdet.dk/media/%C3%98kodag%20i%20Borris%20selv%20D%C3%A5dyrene%20ville%20v%C3%A6re%20med%20til%20%C3%98kodag./1_a6v662mr