Lækkert, nemt og hurtigt at tilberede. Vi har brugt rosenkål som grøntsag, men du kan bruge lige hvad du syntes.
Bagetid ca. 35 min. v/ 200 grader alm. ovn (bagetid kan svinge afhængig af ovn)
Ingredienser – til 4 personer
500g hakket svinekød
12-15 æg
2-3 dl. fløde
salt
peber
150-200g baconstykker i tern
Rosenkål, porrer, gulerødder, eller hvad du lige har af grønsager
6 store kogte kartofler
Reven ost
Sådan gør du
- Svits det hakkede kød og baconstykkerne i en gryde eller pande i lidt olie. Tilsæt salt og peber, og du kan sagtens krydre yderligere med hvad du godt kan lide af smag – f.eks. paprika, oregano etc. ca. 1-2 tsk. til tørrede krydderier.
- Kog kartoflerne og skær dem i tynde skiver når de er afkølet.
- Blancher grøntsager i ca. 2-3 min. i kogende vand – dryp af i en si.
- Pisk æggene sammen og tilsæt fløde, salt og peber
- Smør et ildfast fad, og fordel farsen og baconstykkerne i bunden.
- Fordel kartoffelskiver over farsen
- Herefter kommer du rosenkål (eller anden grøntsag) ovenpå – skær evt. rosenkål i halve.
- Slut af med at hælde de piskede æg med fløde henover hele retten.