nyt fra gårdene

Øko-slagtning

Vores dyr bliver slagtet på øko-godkendt slagteri, og under dyrlægekontrollerede forhold.
Indimellem bliver vi spurgt, om vores dyr bliver halal-slagtet. Til dette kan vi sige et stort NEJ, det vil ALDRIG ske for nogen af vores dyr, herpå Økogårdene Skjern Enge

Økogårdene og Timm Vladimir serverer høst middag i Århus d. 19. august

Se programmet for Høstfesten på lørdag i nedenstående link. Det er også her du kan bestille billetter – og nederst på siden finder du den menu, som Tim Vladimir vil forkæle gæsterne med.

https://billetto.dk/da/e/aarhus-hostfest-2017-timm-vladimirs-kokken-aarhus-billetter-202236

Timm Vladimir og Økogårdene serverer høstmiddag i Aarhus Botanisk have, d. 19. august

Vi er igang med med nye økologisk tiltag

På Økogårdene har vi omkring et par hundrede smukke birketræer, der pryder naturen. I marts 2015 fik vi træerne øko-certificeret, med det formål at kunne tappe økologisk birkesaft.

Birkesaften tappes i foråret, omkring marts/april. Hvert birketræ kan give op til 10 liter saft i døgnet. Birkesaften indeholder mineraler, som kroppen har brug for, og er med til at styrke immunforsvaret.

Vi prøver os lidt frem omkring anvendelsen. Vores slagtermester arbejder med birkesaften som smagsgiver i de hjemmelavede pølser – det er vi ret spændte på at smage resultatet af.
Vi vil også i samarbejde med vidensinstitutioner som AgroTech, kigge på anvendelsen af birkesaften, som smagsgiver og saftens sundhedsfremmende egenskaber i forskellige fødevaresammenhænge.

I den lidt anden boldgade, har vi indledt samarbejde med Gin producenten www.spiritofnjord.com, som vil lave en ny “Egns” Gin på vores økologiske birkesaft. Den skal så “trække” på urter fra Skjern Enge, som vi plukker ind her i juni måned. Det ser vi bestemt også frem til at smage på.

Du kan se en udsendelse omkring vores Gin-projektet sammen med Spritofnjord her: http://www.tvmidtvest.dk/eliksir/eliksir-gin?autoplay=1#player

Ginoekologiske-birketraer

 

Øko-dag på St. Gaasdal – søndag d. 17. april

Tak til alle der kom og besøgte os på St. Gaasdal til Øko-dagen. Det var en dejlig dag, med 1900 glade gæster og dyr.

Vi håber alle – store som små – fik en god dag i selskab med gårdens dyr.

Hvis du klikker på linket herundet – så er der en lille film fra dagen, som Inger Bech fra Borris har lavet til os.

http://mobilholdet.dk/media/%C3%98kodag%20i%20Borris%20selv%20D%C3%A5dyrene%20ville%20v%C3%A6re%20med%20til%20%C3%98kodag./1_a6v662mr